Sunday, 30 December 2012

Bye 2012, Hye 2013!

Assalamualaikum~~ Hello hello! :)

Alhamdulillah, tahun 2012 bakal berakhir beberapa jam je lagi. Harap tahun depan lebih baik daripada tahun ini. :D

Umur meningkat, makin dekatlah kita dengan kematian. 

Adakah makin bertambah ataupun makin berkurang amalan kita pada tahun ni?
Adakah iman kita bertambah/berkurang bila meningkatnya umur?
Apa sumbangan kita pada diri sendiri? Keluarga? Masyarakat? Negara?

Kadang-kadang aku termenung sejenak, apa aku buat ehhh tahun 2012 ni?
Masa kita sama, 366 hari setahun, 1 bulan, 7 hari seminggu, 24 jam sehari. Tapi apa aku buat dengan MASA tu?

Apa kebaikan yg aku buat, amalan aku cukup ke untuk tahun ni? Perubahan yg aku dah buat terhadap diri aku? Sumbangan aku sepanjang memegang jawatan? Jasa aku kepada mak ayah?

Kadang-kadang sedih, kadang-kadang happy bila ingat balik, muhasabah balik untuk sepanjang tahun ni.
Tapi alhamdulillah aku pasti, penghijrahan ke arah yg lebih baik masih lagi dalam proses. Thanks Allah beri aku peluang hidup hari demi hari untuk aku perbaiki semuanya.

Harap penghijrahan ini kekal sampai bila-bila, sampai saat aku menghembuskan nafas yang terakhir. Amin.
Kepada kaum hawa, berhijrah memang susah tapi tak mustahil., Hidayah Allah bukan datang dengan sendirinya, tapi KENA CARI.

1. Tudung
2. Pakaian yang menutup aurat
3. Stokin
4. Handsock
5. Pergaulan dengan kaum Adam.

SUSAH TAPI TAK MUSTAHIL :)

Post aku "untuk kaum hawa", ada cerita semua~
Tentang aurat kita --> "jangan sampai kaki kita tarik kita ke neraka kalau tak tutup aurat"

Okay tutup cerita tentang penghijrahan. 

Alhamdulillah tahun ni macam-macam benda yg belaku dalam hidup aku. :)
kenangan yang tak boleh lupa:

1. Jawatankuasa Perwakilan Kolej.
Pengarah program "Grooming Workshop"- Macam2 aku pengalaman aku dpt. Ada pahit, ada manis, tapi selalunya yg pahit akan jadi lebih manis pd masa akan datang :D
Dan banyak lagi program. 

2. Majlis Perwakilan Pelajar.
Ahamdulillah, kenangan berpilihanraya, kenangan berkursus, kenangan berprogram, kenangan ukhuwah bersama adik beradik tak akan dilupakan sepanjang tahun ni. (Nak cerita panjang sangat)

3. Study.
Baru teringat awal tahun hari tu adalah waktu exam jugak, kenangan dengan housemate yg gila-gila. Zana, ziela, fatimawati, shakira, nana, ifa dan roomate yg paling baik +rajin --> kak aza :)
Masa study week yg kelaparan sebab semua cafe tutup. Makan mcd, tunggu bas, kena kacau. Haha.
Masuk A Night Of Inspire, berlakon jd doctor yg tak ada ekspresi muka. Haha. 

Then sem seterusnya, bulan 3-8. Housemate dengan JPK, macam2 kenangan. Berprogram, sampai tak sama2 tak tidur malam buat kerja,. Haha. Kehidupan yg sangat bz. Now semuanya kenangan :)

Sem ni, yg sangat bz~ sangat bz~ sampaikan tak jumpa roomate, bila balik bilik roomate dah tidur. Pg bangun awal, keluar, roomate belum bangun. Haha, Lawaklah!

Act banyak sangat benda yg berlaku dlm hidup masa tahun 2012 ni. :)

Tapi ada jugak benda yg belum tertunai.

1. Bisnes tudung/baju. Aku dah lama plan, tp tak sempat nak buat. InsyaAllah cuti sem ni. Doakan. :)
2. Menifesto yg belum tertunai. InsyaAllah cuti sem ni jugak settlekan semua. :)
3. My own car. :)
4. Berhijrah ke arah yg lebih baik dan bawa sahabat2 yg lain sekali :)
5. Study hard lagi untuk sem seterusnya. :)
6. Mengharumkan  nama MPP, nama UiTM Puncak Alam.nama UiTM.
7. Beri hadiah pada mak ayah --> kejayaan :)
8. Khatam Al-Quran untuk tahun 2013 :)
9. Solat sunat Dhuha, solat sunat lepas solat fardhu --> istiqomah 
10. Cari calon? Cari je. Haha :D

Okay fine yg number 10 memang open sangat? Sekarang memang tak ada masa, and malas nak fikir. Tapi kena jugak sebab ayah dah tanya, takut sangat anak dia sorang ni "andartu", hmm~

Habissss,, sambung study. Haha. sesiapa yg ada paper esok/ lusa. All the best! :)


Yang ni masa tahun 2011. 



Yang ni tahun 2012. Apa perbezaan? Haha 

Okay, assalamualaikum. 












Thursday, 20 December 2012

Hari yg sedihh :(

Assalamualaikum, :(

Sebab ---> tak dapat balik, haha?

Hari ni sepatutnya ada test,3 petang ni, test viva peads. Tapi POSTPONE ke next week, n kami baru tahu pukul 1.30petang. 

Nak tahu tak test VIVA tu macam mana?
Test viva ni, kami akan dipanggil seorang demi seorang masuk ke bilik kosong/ bilik lecturer dalam keadaan gelap , 
Then, akan ditanya 5 soalan cepumas tentang assignment yg kami buat. Individual assignmentss which is, aku punya assignment 66 pages!
Setiap satu yg korang buat, kena explain details, siap dengan evident-based, refer buku apa, siapa yg tulis. Hmm, amat menyeramkan. 

*act, biasa je,  hyperbola je aku ni. Cuma kena study banyak n baca banyak buku jela. 

Hari ni, semua org balik, stesen bas penuh dengan student2 asasi n diploma balik cuti mid-sem. N aku pun sepatutnya balik juga minggu ni, tapi tak dapat. *redha

Esok FINAL BPC, petang. Act, aku plan nak balik weekend ni sebab nak celebrate kejayaan adik aku dapat 8A PMR, then kakak aku yg bz pun balik jugak. N aku SAHAJA yg tak ada :(

Semalam adik mcg. "yam, balik tak esok?", aku serba salah nak reply "TAK" :(
Then adik aku call, terdengar suara Musa, adik yg umur 6 tahun, Ya, Allah rindunya!

Then, pagi ni, kakak mcg "aku balik hari ni, kau?", n AGAIN! aku serba salah nak reply "TAK". :(

Okay, memang lemah bab2 ni. :(

Sorry mak, ayah, abg, kakak, adik2, yam tak dapat balik masa study week ni *nada sedih :(

CUTI NI-- > STRUGGLE UNTUK FINAL, I KNOW U CAN DO IT!

Sedih? Tengok cermin --> cakap "aku bersyukur dan bahagia, thanks Allah" --.> senyum :)
*tapi buat bila tak ada org tau, haha :p

Then, baca surat cinta Allah --> AL-QURAN :)


KITA HANYA MAMPU MERANCANG, ALLAH MENENTUKANNYA
SEMUA BENDA ADA HIKMAHNYA, AND AKU TAHU AKU KUAT. :,)

ESOK --> Final BPC
Isnin --> TEST VIVA PEADS + TEST MEDNEURO INTERVENTION
Selasa --> FREE
Rabu --> TEST MEDNEURO ASSESSMENT + TEST KINESIOLOGY
Khamis --> TEST MEDNEURO CONDITION

TOTAL--> 6 TEST
N akan ada 1 kelas Community-Based-Rehabilitation, cuma tak tahu bila.

Okay, Maryam, kau boleh! :D
Sabar-sabar-sabar-sabar

Dear classmate, sabar jugak! Jangan sedih-sedih. :)
Kalau sedih, jom nangis sama-sama, Haha :D

Dear roomate, housemate, kalau balik, jangan habaq kat ceq, ceq sedih.ni. :)




ABANG AND ADIK


KAKAK



n aku --> nak balik


Wednesday, 19 December 2012

Engkau ada aku :)

Assalamualaikum~ 
Dah lamaaa rasanya tak update n meluahkan perasaan kat encik blog. Hee :p

1. SAF
Last update tentang SAF (Sukan Antara Fakulti) ---> perasmian :)
ALHAMDULILLAH, SAF dah habis. Fakulti Sains Kesihatan ranking 14/25. Kita dah buat yang terbaik.
Terbaikkkklahhhh FSK! :D



Sekitar majlis penutup SAF, *abaikan tudung aku~ lalala :p
cp --> Nabil Basaruddin (MPP ACC)


*Tabik springggg kepada team aerobik MEDIC, teruskan persembahan dalam hujan, sampaikan kami semua tertanya *MEDIC ke ni?" memang dah terbukti, MEDIC pun boleh buat jugak. Hee :)


2. A Night To Inspire (10/12/2012- ISNIN)
--> TAHNIAH Syahirah Jermadi and The Gang, dapat johan. Korang memang terbaik,
Terbukti, FSK pun boleh buat FILM, hee
TAHNIAH jugak kepada Phytas, berjaya anjurkan program macam ni. *Happy



Poster diambil daripada page PHYTAS :)

3. Konvensyen Pemimpin Pelajar IPT 2012 (14-16/12/2012)

Alhamdulillah, pengalaman yang bermakna, dapat jumpa ramai orang-orang hebat. Mungkin jika dibandingkan diri aku dengan mereka, jauh sekali, tapi apa-apa pun, setiap masa ada peluang, ada masa untuk kita perbaiki diri kita, dari segi percakapan, emosi, penampilan, dan sebagainya. :)
Kagum sangat, lagi-lagi YDP MPP Se-Malaysia, sangat hebat dari segi percakapan, tersusun, teratur, bersemangat, memang terserlah sifat kepimpinan beliau. 
Disaat rakan-rakan lain bertukar-tukar bisnes kad, aku cuma mampu jadi pemerhati *ayat sedihhh, haha
Tak tahulah kenapaaa, masa ni aku lagi suka observe. :D

Kadang-kadang diam lebih baik dari berkata-kata, hee. 

Macam-macam aku observe, sorry la jadi observer je masa ni. Sebab fikir macam-macam masa ni. Tapi alhamdulillah, macam-macam aku dapat sepanjang konvensyen ni.  :)



Hari ke-2 :)
cp dari Fatheen Atheerah (MPP MEDIC)


Kadang-kadang, apabila berdepan/berjumpa dengan orang hebat, kita jadi diam.
Perasan tak, sikap kita berubah ikut keadaan, ikut dengan siapa kita berada.
*ke aku je yg rasa benda ni --> Bipolar? ehh? haha

Aku perasan satu perubahan dalam diri aku, nowww aku lagi suka diam, observe daripada bercakap-cakap. N lagi suka menulis daripada bercakap, kenapaaa ehh? Hmm. #peopleChange


_____________________________________________________



Okay3, tutup cerita pasal program2. Nak cerita tentang HARI INI,  HAPPY sangat, alhamdulillah. Sebab:

1, Assignment Mandarin (video) dah siap, and dah submit.
Bersama-samaaa dengan groupmate, isnin (17/12), aku stay luar, untuk siapkan assignment mandarin, edit2 video, letak subtitles, alhamdulillah, siappppp :D

Best jugak duduk luar, boleh masak, ada peti ais, ada mesin basuh. N hidup macam family ke2 dengan semua housemate, :) Terharu dengan groupmate sbb baikkk sangat, haha. Pagi esoknya, tak ada kelas, sooo, memasakkk untuk breakfast, chef Shubah n chef Ain :D


HOTDOG ROLL




Sedappppp :D


Cover CD :D
Pelakon:
Mira Jamil - Baju pink
Aku- seluar cream
Shubah- cardigan grey
Kak Alia- pegang duit
Ain- sweater coklat

Thanksss koranggg, sem depan Mandarin 2 boleh sambung MANJALARA 2.0,  hahaha :D

2. Assignment Assessment medicalneuro (video) dah siap jugak, bersengkang mata malam semalam buat untuk part aku. Video 24 minit~~ semalaman tunggu utk save. Hewhew. 
THANKS Yanti, Dila, Genevieve, kak nisa :D

3. DONE listening test mandarin. SOOO, mandarin dah settle untuk sem ni :D
Thanks Wu Laoshi :D

4. Adik dapat 8A untuk PMR.
TAHNIAH aman, :D



*Belajar itu pahit akarnya, kerana manis buahnya :)
RINDU zaman-zaman PMR dulu-dulu, hee. 

5. Dah menunaikan janji kepada sahabat :D
Alhamdulillah, JANJI TERTUNAI,
Hari ini--> 19/12 (lepas test Mandarin)
With--> Sya, ziqa
Venue --> Setia City Mall



Ziqaaaaa~ boleh jadi model John Pizza, haha :p


Time ni seriousss lapar gilaaa, haha
With --> Syaaaa

Licinnnn kteorg makan :p


Parkinsonnn~ 

Thanksss sahabat, sorryyyy dah lama sangattt tak keluar mcm ni, and ni first time keluar dengan korang untuk sem ni. *happy :,)
Hope persahabatan kita berkekalan sampai bila-bilaaaaa. Rindu, seriousss rindu. 
Tak lupa jugak Izzah, *tak dapat join sbb ada kerja. Seriousss rindu zaman dulu2, 
*mcm lama sangat je :p
Walau siapa pun kita, tanpa sahabat kita bukan siapa-siapa. Rasa free sangat, and lapang sangat kepala bila keluar tadi. Alhamdulillah, ketenangan Allah yang bagi, Thanks Allah!

Peringatan kepada diri sendiri:
Kita ada banyak tanggungjawab, banyak juga hati-hati yang kita kena jaga. Hati ibu-bapa kita, hati adik-beradik kita, hati sahabat-sahabat kita, hati kita sendiri. Jangan biarkan hati-hati ini terluka, jaga selagi kita mampu. :)

SEKITAR BEFDAYYY ZAIDIN + shooting mandarin  :) ---> 10/12/2012







Kenangan sem ni ---> SAVED :)

Anddddd lastlyyy, Thanksss kepada partner yang cute lagi berkaliber --> Syuhadatul Asyiqin 
(semalam --> 18/12)



Tekaaaa siapa lagi tua? haha :p


Okayy, kenapa muka bahagia sangat ni :p
Thanksss syuww, best partner i ever had :)


Tajuk entri --> Engkau ada aku :)

Sejujurnya aku memang heartless, muka tak ada ekspresi, hahaha. Jadi, aku lagi suka menaip, meluahkan semua dalam blog usang ni, untuk sampaikan segala yg disimpan dalam hati ni kepada orang-orang yang tertentu, orang-orang yang aku sayang, 
"bila mulut terkunci, jari dan tangan berkata-kata" ehh? :D

Sesibuk mana pun aku, aku tetap ada untuk korang semua. InsyaAllah, i will try my best :)

Good Luck Final! :D

Okayy, spent time dengan diri sendiri --> DONE

Jumaat- test viva peads
Sabtu- FINAL BPC
Isnin- Test assessment
Selasa- Test intervention
Rabu- Test Kinesiologi

First Paper ---> 8/1/2013

Ya Allah, permudahkanlah urusanku :)

Saturday, 8 December 2012

Berkorban APA saja :,)

Assalamualaikum!

Minggu ni sangat PENAT~ setiap hari pun penat. Mybe sbb dah 4 hari demam tak baik, so jadi double triple penat. Tapi penat-penat pun happy je, :)

Teringat sir Shamsul, one of our lecturer cakap. "buat apa nak tension-tension, buat apa-apa enjoy je, contohnya jawab test, kita tak baca apa-apa untuk test tu, tension memang tension, tapi nak buat macam mana, benda dah lepas, Sooo, enjoy jelah jawab test tu, kita main teka2" hahahhaa.

TETTTTTT~~ sokong atau tidak terpulang, hee :p
Tapi bila fikir-fikir, betul jugak. hee.
Selalu demam sehari dah baik, tapi kali ni lama pulak. huhhh, 

Minggu ni~

29/11/2012- Khamis
1. Penyerahan bendera SAF

DK 500, Fakulti Farmasi


bersama Dekan Fakulti Sains Kesihatan, Dr. Hamzah Fansuri Hassan dekat holding room.


Faizal Hassan
Presiden SMF yang bagus. Calon MPP next year kot? ehh?, haha



Faizal Hassan, kak Nadwah, Kak Akma
Orang kuat SMF :)


emmceee yang cute. Hee.


Mr. Press second trip makan. haha


Kami Occupational Therapist to be :)

Post aku dalam FB:

Kepada ATLET-ATLET yang sudah bertanding, menang kalah adat pertandingan. TAHNIAH kerana berani menyahut cabaran.TERIMA KASIH yang tidak terhingga daripada kami barisan MPP dan SMF
 Fakulti Sains Kesihatan. Anda memang terbaik!

Kepada yang belum bertanding, semoga kejayaan bersama anda. Ingat kata-kata ayahanda Dekan, Dr. Hamzah semasa Majlis Penyerahan Bendera, "Harapan saya terlalu tinggi untuk melihat FSK membawa kejayaan/hadiah/pingat/nama untuk saya sebelum saya step down sebagai dekan, tolong jangan hancurkan harapan saya".

ANDALAH HARAPAN KAMI.
AYUH BUAT YANG TERBAIK UNTUK FAKULTI KITA!


Moto: SEDERAP MENCIPTA KEJAYAAN :)

30/11/2012 - Jumaat
2. Dialog Bersama Dekan

Lepas habis penyerahan bendera, malam tu terus rehearsal untuk dialog bersama dekan. SANGAT kagum dengan kesungguhan SMF2, dan ajk pelaksana. Walaupun minggu-minggu akhir ni banyak test, assignment n so on. Tapi walaupun penat, still happy je bekerja <3 Bertambah sayang kat korang semua . Time ni balik 11 malam, LAPAR GILA. Balik2 cari makanan. hahaha :p

Hari kejadian :D



Rasanya tu Presiden Phytas (Physiotherapy)


emcee yang sangat bagus. Sampaikan semua org nak tarik jadi emcee bila ada apa2 event. :)


MakanMakan --> aku pulak yang over :p (ignore tudung aku)
thanksss HANISJOE, susah benar nak cari gambar hang. Yang ni satu2 ada hanis :) 
(hujung kiri)
semua pic untuk FSK semua diupoad kat page 
HanisJoe | photography


Time ni kongsi kerusi. hahhaa


7/12/2012- Jumaat
Perasmian SAF <3



My Partner - Syuhadatul Asyiqin
Yeayyy, menang! :p
okayy, awal-awal dah tunjuk piala :D


Encik Zaini yang selalu support kami :)


Percaya tak student FSK pun ada bakat menari jugak, EXCEPT ME! haha :p


MPP pun join menari kat tepi, SERIUS time ni malu sangat! Rasanya ramai kot yang terkejut aku join menari, hewhew
Tapi ada step yg tak pandai, tukar gaya senang2 je :D



Tupai yang kurus,and EDEMA (swelling) :p


Tupai pun menari jugak tau. haha


Shuk and cutey, hahhaa,, 


Thanks to Dr. Hanafi, Timbalan Dekan HEP, datang support kami :D



With Model MPP- AmirFiq, boleh LIKE page dia, :p
Nampak tak kebesaran baju aku~ hewhew
Baju- XL + blause labuh


Fatah, Exco Publisiti dan Media


TEAM PERBARISAN YANG AWESOME :)

Walaupun penat berdiri 4 jam, dari 7.30 malam sampai 11.30 malam, still ceria.
Walaupun kami giliran yang ke 21/23, (agak sedihhh disitu :( )
Tapi apa-apa pun kita dah buat yang terbaik!

A day to REMEMBER :)
1. Menari (ofcoz!)
2. Berdiri, kehulu hilir dengan memakai heels 4 jam!
3. Walaupun demam tak baik lagi, batuk2, selsema tetap berlagak kuat.
4. Happy bila tengok orang lain happy :,)

PENAT? Memang penat!  ----> TAPI ---> BERBALOI :)

Hari ni, pagi ni sepatutnya aku join LARIAN SAF, tapi disebabkan betul2 tak larat. Balik Puncak 2.30pagi, bas ke shah alam 6.45pagi. Seriussss tak larat! Sorrryyyyy :(

Sorry jugak tak dapat nak sokong team FSK, hari ni banyak sangat acara, niat di hati nak turun sana. Tapi disebabkan batuk, selsema, tak ada suara, n so on. 

Things to do: 

Assignmentss
1. SKRIP MANDARIN AND SHOOTING VIDEO
2. EDUCATIONAL VIDEO UNTUK MEDICALNEURO ASESSMENT - MANUAL MUSCLE TESTING, COTNAB
3. MEDNEURO CONDITION- CASE STUDY AND GROUP ASSIGMENT (PROSTATE CANCER)
4. BPC

Test: 2 hour, full assays 
1. CBR
2. MED NEURO ASSESSMENT
3. MED NEURO INTERVENTION
4. VIVA PEADS
5. VIVA KINESIOLOGY
6. TEST PEADS
7. 2 TEST KINESIOLOGY
8. TEST MANDARIN


Ya Allah, permudahkanlah urusanku untuk hari yang mendatang. Berikanlah aku kekuatan untuk menempuh hari-hari ini, 

exam ---> 25 hari lagi 
study week --> berhempas pulas cover mana yang tak cover lagi

*kesat air mata

Apa-apapun suka sangat pic ni :)



n ada satu benda tak kesampaian:



tak kesampaian nak sepak peguin ni! hahahha *gelak jahat

Monday, 3 December 2012

Inai di jari :)

Assalamualaikum, hai hai!

Happy sangat hari ni, dah berlalu hari yang menakutkan dan stress~ DONE assignment Kinesiology, submit pagi tadi, semalam macam zombie kot buat asgment, then pagi test CBR, ptg presentation n viva. 
ALHAMDULILLAH, lega sangat! THANKS ALLAH.
Tadi lepas present, rasa mcm nak peluk2 je dgn semua orang sbb happy sangat. hee :D *perempuan jelah :p

Weekend ni ada banyak sangat program under MPP, fakulti, tapi terpaksa tolak sebab merasakan aku lagi diperlukan dekat kg which is kat JB. Kadang-kadang kita susah nak buat keputusan, mana lagi penting, mana kita perlu utamakan. Tp percayalah, ikut kata hati. Memang semua pun penting, tapi kena tengok dekat mana kita diperlukan. :)

Sorry Auntyyy~ Masa mula2 minta jadi pengapit, tapi tak dapat nak comfirmkan awal2 balik ke tak sbb memang secara jujurnya memang weekend lepas bz sangat. Then balik jugak! Sebab tahu memang tak cukup orang, memandangkan tokmak dan tokyah dah tak ada :,(

Kuatkan hati, semuanya ada hikmahnya. Allah dah merancang yang terbaik untuk kita <3

Kadang2 rasa sedih bila teringat arwah tokyah, arwah tokmak~ Tapi apa yang kita boleh buat, sedekahkan Al-Fatihah dan doa untuk kesejahteraan mereka disana. :)

Apa-apapun ahamdulillah selamat diijab kabulkan Aunty Dayah n abang  Uncle Jiji :)

N majlis pun berjalan lancar walaupun tenaga kerja tak cukup, hee. Yang aku paling ingat, first time kupas kulit kentang 1 GUNI~ hahahaha. n kakak aku, buang kulit bawang 5 GUNI! pecah rekod!

hahaha, *tp seriousss busuk gila, bau bawang melekat, boleh tak pasni kalau kena lagi, guna google?
okayy now, aku malas nak cerita~ tengok jelah pic2 ni~ 




Majlis akad nikah :)

First2, tengok jelah dulu gambar2 sepupu2 yg cute1 ni, hee :D









shawl yang berserabut~ Haiyaa




bilaaaa? heee :p



dah rasmikan dulu, hahaha





hantu?



makan damai. CANTIK kAN? fresh flower :)




Hari bersanding :)


awal2 dah tunjuk kek~ OMG, suka sangat! tp sayang, balik awal, tak dpt merasa :(


bersedia menerima arahan. hahahha. tyme ni serve jemputan belah lelaki :)


goodies bag yang cute, PINK untuk girl :D


Banner sponsored by bakal kakak ipar <3
seriousss design cantik! 


flower girl? aku jelah tak kot? hahaha


okayyy, time ni lawak!, pantun2, silat2 ~ hahaha. 



sedang menunggu ketibaan pengantin lelaki. hee



TOL TOL~ orang johor :)


time ni, lawak! hahaha :p aku pun join mintak tol~ haha





Family besar. Aku n kakak dah balik :(


Terubat rindu sebulan tak jumpa :,)

Semalam terpaksa balik awal, naik BAS~ tiket 3.30ptg. SEDIH, rasa mcm kejap je. Rasa tak puas jumpa family sbb smua bz dgn hal masing2. 

Dear mak, ayah:
Halalkan makan dan minum, minta maaf sekiranya terkasar bahasa. Mungkin yam bukan anak yang baik, tp yam try :,)

SAYANG MAK DAN AYAH, doakan yam untuk hari-hari yang mendatang :,)

(baru sehari dah homesick) :(

--> okay lepas ni aku nak buat entri pasal jodoh, hee. Lepas exam maybe.