Wednesday, 19 December 2012

Engkau ada aku :)

Assalamualaikum~ 
Dah lamaaa rasanya tak update n meluahkan perasaan kat encik blog. Hee :p

1. SAF
Last update tentang SAF (Sukan Antara Fakulti) ---> perasmian :)
ALHAMDULILLAH, SAF dah habis. Fakulti Sains Kesihatan ranking 14/25. Kita dah buat yang terbaik.
Terbaikkkklahhhh FSK! :D



Sekitar majlis penutup SAF, *abaikan tudung aku~ lalala :p
cp --> Nabil Basaruddin (MPP ACC)


*Tabik springggg kepada team aerobik MEDIC, teruskan persembahan dalam hujan, sampaikan kami semua tertanya *MEDIC ke ni?" memang dah terbukti, MEDIC pun boleh buat jugak. Hee :)


2. A Night To Inspire (10/12/2012- ISNIN)
--> TAHNIAH Syahirah Jermadi and The Gang, dapat johan. Korang memang terbaik,
Terbukti, FSK pun boleh buat FILM, hee
TAHNIAH jugak kepada Phytas, berjaya anjurkan program macam ni. *Happy



Poster diambil daripada page PHYTAS :)

3. Konvensyen Pemimpin Pelajar IPT 2012 (14-16/12/2012)

Alhamdulillah, pengalaman yang bermakna, dapat jumpa ramai orang-orang hebat. Mungkin jika dibandingkan diri aku dengan mereka, jauh sekali, tapi apa-apa pun, setiap masa ada peluang, ada masa untuk kita perbaiki diri kita, dari segi percakapan, emosi, penampilan, dan sebagainya. :)
Kagum sangat, lagi-lagi YDP MPP Se-Malaysia, sangat hebat dari segi percakapan, tersusun, teratur, bersemangat, memang terserlah sifat kepimpinan beliau. 
Disaat rakan-rakan lain bertukar-tukar bisnes kad, aku cuma mampu jadi pemerhati *ayat sedihhh, haha
Tak tahulah kenapaaa, masa ni aku lagi suka observe. :D

Kadang-kadang diam lebih baik dari berkata-kata, hee. 

Macam-macam aku observe, sorry la jadi observer je masa ni. Sebab fikir macam-macam masa ni. Tapi alhamdulillah, macam-macam aku dapat sepanjang konvensyen ni.  :)



Hari ke-2 :)
cp dari Fatheen Atheerah (MPP MEDIC)


Kadang-kadang, apabila berdepan/berjumpa dengan orang hebat, kita jadi diam.
Perasan tak, sikap kita berubah ikut keadaan, ikut dengan siapa kita berada.
*ke aku je yg rasa benda ni --> Bipolar? ehh? haha

Aku perasan satu perubahan dalam diri aku, nowww aku lagi suka diam, observe daripada bercakap-cakap. N lagi suka menulis daripada bercakap, kenapaaa ehh? Hmm. #peopleChange


_____________________________________________________



Okay3, tutup cerita pasal program2. Nak cerita tentang HARI INI,  HAPPY sangat, alhamdulillah. Sebab:

1, Assignment Mandarin (video) dah siap, and dah submit.
Bersama-samaaa dengan groupmate, isnin (17/12), aku stay luar, untuk siapkan assignment mandarin, edit2 video, letak subtitles, alhamdulillah, siappppp :D

Best jugak duduk luar, boleh masak, ada peti ais, ada mesin basuh. N hidup macam family ke2 dengan semua housemate, :) Terharu dengan groupmate sbb baikkk sangat, haha. Pagi esoknya, tak ada kelas, sooo, memasakkk untuk breakfast, chef Shubah n chef Ain :D


HOTDOG ROLL




Sedappppp :D


Cover CD :D
Pelakon:
Mira Jamil - Baju pink
Aku- seluar cream
Shubah- cardigan grey
Kak Alia- pegang duit
Ain- sweater coklat

Thanksss koranggg, sem depan Mandarin 2 boleh sambung MANJALARA 2.0,  hahaha :D

2. Assignment Assessment medicalneuro (video) dah siap jugak, bersengkang mata malam semalam buat untuk part aku. Video 24 minit~~ semalaman tunggu utk save. Hewhew. 
THANKS Yanti, Dila, Genevieve, kak nisa :D

3. DONE listening test mandarin. SOOO, mandarin dah settle untuk sem ni :D
Thanks Wu Laoshi :D

4. Adik dapat 8A untuk PMR.
TAHNIAH aman, :D



*Belajar itu pahit akarnya, kerana manis buahnya :)
RINDU zaman-zaman PMR dulu-dulu, hee. 

5. Dah menunaikan janji kepada sahabat :D
Alhamdulillah, JANJI TERTUNAI,
Hari ini--> 19/12 (lepas test Mandarin)
With--> Sya, ziqa
Venue --> Setia City Mall



Ziqaaaaa~ boleh jadi model John Pizza, haha :p


Time ni seriousss lapar gilaaa, haha
With --> Syaaaa

Licinnnn kteorg makan :p


Parkinsonnn~ 

Thanksss sahabat, sorryyyy dah lama sangattt tak keluar mcm ni, and ni first time keluar dengan korang untuk sem ni. *happy :,)
Hope persahabatan kita berkekalan sampai bila-bilaaaaa. Rindu, seriousss rindu. 
Tak lupa jugak Izzah, *tak dapat join sbb ada kerja. Seriousss rindu zaman dulu2, 
*mcm lama sangat je :p
Walau siapa pun kita, tanpa sahabat kita bukan siapa-siapa. Rasa free sangat, and lapang sangat kepala bila keluar tadi. Alhamdulillah, ketenangan Allah yang bagi, Thanks Allah!

Peringatan kepada diri sendiri:
Kita ada banyak tanggungjawab, banyak juga hati-hati yang kita kena jaga. Hati ibu-bapa kita, hati adik-beradik kita, hati sahabat-sahabat kita, hati kita sendiri. Jangan biarkan hati-hati ini terluka, jaga selagi kita mampu. :)

SEKITAR BEFDAYYY ZAIDIN + shooting mandarin  :) ---> 10/12/2012







Kenangan sem ni ---> SAVED :)

Anddddd lastlyyy, Thanksss kepada partner yang cute lagi berkaliber --> Syuhadatul Asyiqin 
(semalam --> 18/12)



Tekaaaa siapa lagi tua? haha :p


Okayy, kenapa muka bahagia sangat ni :p
Thanksss syuww, best partner i ever had :)


Tajuk entri --> Engkau ada aku :)

Sejujurnya aku memang heartless, muka tak ada ekspresi, hahaha. Jadi, aku lagi suka menaip, meluahkan semua dalam blog usang ni, untuk sampaikan segala yg disimpan dalam hati ni kepada orang-orang yang tertentu, orang-orang yang aku sayang, 
"bila mulut terkunci, jari dan tangan berkata-kata" ehh? :D

Sesibuk mana pun aku, aku tetap ada untuk korang semua. InsyaAllah, i will try my best :)

Good Luck Final! :D

Okayy, spent time dengan diri sendiri --> DONE

Jumaat- test viva peads
Sabtu- FINAL BPC
Isnin- Test assessment
Selasa- Test intervention
Rabu- Test Kinesiologi

First Paper ---> 8/1/2013

Ya Allah, permudahkanlah urusanku :)

11 comments:

  1. kak maryam, kteorg lmbai tngan td...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh, dalam bas~ haha *lambai tangan balik :D

      Delete
  2. abg sy pn ado gk mse perhimpunan pemimpin ipt tu.. wakil unikl.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa yeke~~ siapaa? ada gambar? hahaha.

      Delete
    2. hahaha.. gmbr.. ni.. the one on red shirt..
      https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/320182_466567756700890_367003881_n.jpg

      Delete
    3. haha, samaaaa la muka korang~ tak perasan lahh, masa konvensyen tu ramai lelaki n akak pun tak pandai nak bersosial, nak kenal2 sgt, haha :p

      Delete
    4. sme muka?? hahahaha.. dh nama adek beradik... lol...mmg sure x pasan kot.. dye jnis low profile..
      nk knl sgt2?? pffftt... gatai naaa.. XD

      Delete
    5. hahahaa, ehhh3, salah faham~~ pembetulan ayat "akak pun tak pandai nak bersosial n kenal2 org sangat" hahhaa ;p

      Delete
    6. hahaha..dan2 pembetulan ayt.. XD

      Delete
  3. yam..hahahaha..hot dog roll 2..tbe2 mesin basuh 2 jd hot jap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, tulahhh~ hotdoq roll terbaik dari ladang, korang bolehhhh jual! Kte pembeli setia, hahaha. Mesin basuh pelakon sampingan, haha :p

      Delete