Tuesday, 8 January 2013

Saya try untuk sabar.

Assalamualaikum,

Baru habis paper. FIRST PAPER. Esok ada paper, esok lagi ada paper, lusa ada paper. Betapa dekat-dekatnya paper aku. Ada 6 paper, 2 practikal exam.

Hmm, tadi ALHAMDULILLAH, Aku rasa akulah manusia yg paling pelik sebab paper habis 4.15pm. And aku terus balik dan terus menaip blog. Sebabnya, rasa nak share something dengan Mr. Blog.

Paper td 12 soalan, n semua essay. Ada 12 major diseases + semua jenis cancer. Banyak sangat! Sampaikan confius sign ni untuk condition mana, causes dia mcm mana, different dia. Huhh, seriouss rasa mcm nak lari ambil buku tadi. HAHA.

30 minit lg, aku ada 4 soalan lagi tak siap. Disebabkan TAK INGAT, tulah makan semut banyak sangat. Haha. 

Memang rasa mcm "kenapa aku lupa benda ni??", padahal dah banyak kali ulang, dah banyak kali tulis, dah banyak kali cakap. Itu namanya tak ada rezeki.

TAPI, 30 minit terakhir tu la teringat semua benda. Sampaikan ada satu soalan tak sempat. Huhh.

And banyak juga soalan yg reka buat ayat sendiri, ikut logic. Then habis exam terus balik sebab esok ada paper lagi and nak me"release" kan stress. Time naik tangga tu la aku check semua jawapan. Sebab risau sangat banyak salah sebab confius dengan banyak-banyak condition tu. Alhamdulillah, soalan yg aku hentam betul. Bersyukur sangat!

Tapi ada juga yg salah, tp tu biasalahh. Haha, kalau betul semua pelik la tu. :p

Lega sikit, thanks mak, ayah selalu doakan yam. Td before exam, call mak tak dapat. Selalu before test/exam call mak, minta mak doakan. Tapi kali ni tak dapat call. Tapi tetap rasa ada "doa seorang ibu" tu, alhamdulillah. Thanks Allah.

Aku percaya semua berkat doa parents yg bawa aku sampai tahap ni. Walau sibuk, tak ada masa nak study mcm org lain. Tp alhamdulillah td tak adalah kosong markah aku. Haha. Aku dah buat yg terbaik, and aku redha dengan apa-apa keputusan. :)

Seminggu meng"cover" semua chapter dalam sepanjang sem ni untuk 6 subjek memang BERAT sangat. Sampaikan rasa mcm kena LOW BACK PAIN and CARPAL TUNNEL SYNDROME sebab duduk lama sangat, menulis lama sangat. And mata pun dah makin rabun kot? Haha

Semalam la first time aku rasa sakit sangat belakang, dekat bahagian lumbar. Maybe duduk lama sangat and  kurang exercise, yelah seminggu ni duduk bilik menghadap buku. 

Then rasa mcm kena carpal tunnel syndrome sebab menulis lama sangat, bayangkan aku menulis balik semua possible question, semua lecture note a-z aku tulis balik. Sampaikan semalam rasa sakit, panas tangan ni, bila fikir balik yelah 3 jam aku menulis non-stop, sorry tangan sebab push awak sangat. Then aku stop tidur kejap, 2pg bangun balik sambung study.

Bila jawab exam, mcm blurr, mana tak sakit hati. Haha, atau maybe aku mkn tengahari then energy banyak digunakan untuk digestive system menyebabkan brain not functioning well. Haha. pengajaran --> jangan makan berat before exam. Bagus puasa :)

Tapi apa-apa pun, okay je td. Hyperbola je aku ni. Haha.
Dear brain, thanks a lot. :)
Memang redha dengan apa2 pun result. Yang penting aku dah USAHA, aku dah DOA, aku dah IKHTIAR. Sekarang tinggal TAWAKAL. *takut bangat, 

Hari ni punya semangat nak jawab first paper, aku pakai baju baru. Haha *over tak :p

Serious tadi time check jawapan, aku tergelak sorang2 dekat tangga sebab tak sangka apa yg dihentam betul. Hahaha. *jangan tiru aksi ini ditempat anda.

*Balik terus p mart dekat raffle, beli susu. Then balik bilik, baru ingat nak relax2 dengan susu + pasta ep15.
Tp susu dah  BASI! Okay, geram. 

Spoil mood. Huhh. 

Esok --> peads condition. 2.15pm
Hope dapat "hidayah" soalan apa yang keluar. Haha, 
Now perlu merehatkan Mr. Brain sebab dah bekerja kuat tadi, lepas maghrib baru start peads. Yeah, u can do it MARYAM! :)

*maybe musim exam ni, lebih suka diam dari bercakap, sebab tu cerita kat sini je. Sorry kawan2, saya memang mcm ni bila ada test or exam. Menghilang kejap, ada 9 hari je lagi saya mcm ni. *monolog dalaman. 

Tp saya okay je :)

Sorry kalau sesiapa yg tak suka baca entri ni sebab cerita hal personal. Tapi inilah gunanya blog ni bg saya/aku. :)

2 comments:

  1. gudluck..
    kt JB angin KENCANG..
    doakan yg terbaeek ye??
    emmmm..
    takut...

    ReplyDelete