Thursday, 2 August 2012

RECIPE MOIST CHOCOLATE CAKE~~~ heee :D

Assalamualaikum,, ;)


inilahh my secret recipe untuk moist chocolate cake,, buat masa ni baru pernah buat 3 kali jelaa, (bajet mcm expert je) haha,,  tp alhamdulillah okayy laaa,,
SELAMAT BENCUBA:)


(cake) 


1/2 cawan susu pekat
2 cup tepung gandum
1/2 sudu kecil baking soda
3/4 minyak masak or mentega
1 cup sugar
1 cup choc powder
3 biji telur
3 titik esen vanilla
1 cup air suam
2 sudu kecil baking powder..


1) ayak(betul ke term ni?) tepung gandum+ choc powder+ baking soda+ baking powder = ♥
2) (bekas lain) susu pekat+ minyak masak+ gula+ esen vanila+ telur= $ (kacau2,, guna mixer)
3) ♥ + air suam (selang seli) = @
4) @ + $ = kukus 1 jam~~~ dah jadi cake!


(choc for topping) ----> guna double boiling method (google je)

mentega 1/4 cawan
1 cawan susu pekat
choc powder ikut suka hati je nak rasa choc mcm mana ( suggestion 5 sudu)
evaporated milk( if rse cm pekat sgt) 



tadaaaa~~~ inilah hasilnyaaaa,,, 
biar tak cantik,, asalkan boleh makan dah laa kan kann?? :)


*kalau tak faham formula-formula math yg diberikannn,, bgtahu eaa* hee :)

3 comments:

  1. kelakar jer "anyak"..term y betul,"ayak" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha,, tulahh,, tak tahu betul ke anyak ke ayak~~ haha

      Delete
  2. nampak menyelerakan der...

    ReplyDelete